Så är årets Lokala Bokmässa över….Tack alla fantastiska medhjälpare och sponsorer!
Klockan 10 prick öppnades dörrarna för besökarna på Hemgården, där den lokala bokmässan anordnades för andra året i rad. Cirka fyrtio kända och okända författare med någon form av boråsanknytning samsades i de tre lokalerna i det härliga huset vid busstorget.
Tyvärr höll Kung Bore oss fortfarande i sitt grepp, men solen sken, men Gumman Tö stod bakom knuten i det vackra men kalla vårvädret. En och annan vågade sig ut och många hittade vägen till Bokmässan.
Föraning av våren fick de som besökte Christina Gustavson www.gustavson.se – här ii vackraste vårhatten – som också skrivit många intressanta och spännande böcker. Just nu kan hon njuta av sin senaste ljudbokssuccé, Mördande lögner!
Hon bjuder på fina glimtar från mässan på sin
facebooksida: www.facebook.com/joelsgardenforlagsgrupp/

Ovan ser du några av utställarna: Ann-Carin Svanå, lektör och författare, www.annacarinsvana.se och Yvonne Granqvist Schultz, författare, som också håller skrivarkurser på Hemgården, www.granqvistschultz.se; mångsidiga musikern och författaren Sabina Henriksson www.sabinahenriksson.se;författaren och polismästaren Lena Matthijs sv-se.facebook.com/forfattare.matthijs/ och poeten Astrid Carlsson (som jag tyvärr inte lyckas länka till!) samt författaren Sara Schwardt, som bl.a. skrivit om sin brevväxling med Astrid Lindgren, saraschwardt.se/ och för oss boråsaren välkände Åke Englund www.facebook.com/Hemligheters-börda-101560453550349/.
Många fler hade jag velat ta med här; gå gärna in på Facebookdär du hittar de flesta, googla eller besök Hemgårdens facebooksida , där du hittar reportage från Bokmässan!
Flera författare valde att hålla egna kortföredrag på Lilla scenen (listan blev snabbt fulltecknad!), som t.ex.härliga Charlotta www.popcornmannenpoppe.se, som bl. a. skrivit boken Orkidébarnet.Andra intervjuades av Lena Kvist och Niclas Sennerteg från Borås Tidning på Sagateaterns scen.Läs gärna Borås Tidnings reportage om Bokmässan www.bt.se/om/bokmässan/

Liksom som förra året gjorde Hemgårdens personal med Monica Larsson och Janne Nolin i spetsen, ett otroligt jobb med alla förberedelser och fantastisk bemötande under hela mässan. Trötta, nöjda och glada samlar vi nu ihop oss, går ut och njuter – kanske med en bok och en kaffekopp och letar upp ett ställe där solen lyser!

Gå gärna in på Hemgårdens hemsida och titta på allt som händer i det gula huset vid torget www.hemgarden.nu !